Blog tentang dunia militer dan penerbangan

Su-27 SKM TNI AU

Berhubung Su-27 SKM TNI AU belum dateng , jadinya foto menyusul. Berikut adalah spesifikasi dari Su-27SKM.
Sumber: KnAAPO

Su-27SK basic specifications
Engines type 2 х AL-31F
Thrust, kgf 2 х 12500
Length, m 21.9
Wing span, m 14.7
Height, m 5.9

Max takeoff weight, 33000kg
Max payload, 8000kg

Max internal fuel capacity, kg 9400
Max sea-level speed, km/h 1400
Max Mach number 2.15
Service ceiling, m 17750

Max g-load 9
Flight range at the cruising altitude, km: 3530
Run with the normal takeoff weight, m 450
Roll with the drag chute deployed, m 700

Descriptions

Single-seat multirole fighter.

The Su-27SKM single-seat multi-role fighter is a derivative of the Su-27SK fighter.

The fighter is designed to destroy aerial targets in free air and against the background of land; and surface (ground and sea) targets with guided and unguided weapons at day and night under the all-weather conditions.

The main features of the Su-27SKM fighter are the following:
an improved fire control system boasting enhanced surface-target capabilities;
an advanced cockpit management system;
an improved navigation and communications suite;
more sophisticated self-defense electronic countermeasures (ECM) suite;
an expanded air-to-air and air-to-surface weapons suite with the ordnance mounted externally on 10 hardpoints;
an in-flight refueling system.

The fire control system of Su-27SKM provides for detection, tracking and hitting by onboard weapons aerial and surface targets round the clock and in any weather. The fire control system ensures the application of wider range (in comparison with the Su-27SK fighter) of weapon including the RVV-AE medium-range air-to-air active radar-homing missiles, and air-to-ground high-precision guided weapon with different types of guidance. The fire control system of Su-27SKM comprises two major subsystems: the first subsystem for air-to-air weapons and the second one for air-to-surface weapons.

The mainstays of the cockpit management system are two colour multifunction liquid crystal displays (LCD), colour multifunction display panel with push-buttons, and head up-display. These displays show all required digital and visual target designation, flight and navigation data as well as data on the aircraft systems status. Along with the multifunction LCDs, the instrument panel houses traditional electromechanical instruments, which act mostly as backups.

The radar used on Su-27SKM in the air-to-air engagement ensures the following:
searching for aerial targets;
detected targets identification;
attacking the targets with medium- and short-range missiles featuring different guidance;
searching for, locking on and tracking a visual target in dogfights.

In the air-to-surface mode the radar ensures the following:
all-weather acquisition and positioning of radio-contrast surface targets;
surface targets designation data supply to provide the Kh-31A air-to-ship missile application.

Optical location station (OLS) is a combination of an infrared search and track system (IRST) and a laser rangefinder/target designator. It is designed to track aerial targets by their IR radiation. It also can be used for the laser ranging of aerial and surface targets as well as for illuminating surface targets by the laser beam for air-to-surface semi-active laser-homing missiles application.

Helmet mounted target designation system feeds target designation data to the missiles’ homing heads when the pilot turns his head towards the area where any target is expected to be detected.

The Su-27SKM weapon suite includes the built-in GSh-301 30-mm automatic single-barrel cannon, missiles, rockets and bombs mounted externally on 10 hardpoints under wings and fuselage.

The air-to-air weapon suite includes medium-range missiles of the R-27 type – R-27T1, R-27ET1 heat-seeking missiles, R-27R1, R-27ER1 semi-active radar-homing missiles; RVV-AE medium-range active radar-homing missiles; and R-73E short-range heat-seeking missiles.

The Su-27SKM fighter has wide range of guided and unguided weapons used to destroy surface targets.

The air-to-surface guided weapon of the Su-27SKM fighter consists of the Kh-31A medium-range high-speed anti-ship active radar-homing missiles, the Kh-31P medium-range antiradar passive radar-homing missiles, Kh-29T, Kh-29TE TV-homing missiles or Kh-29L semi-active laser-homing short-range missiles; and KAB-500Kr, KAB-500-OD, and one KAB-1500Kr TV-homing bombs.

The unguided air-to-surface weapons include bombs of 500-kg, 250-kg, and 100-kg caliber, cluster bombs, incendiary tanks, and S-8, S-13, and S-25-OFM rockets as well.

Armaments

su-27skm full combat loaded

About these ads

January 3, 2009 - Posted by | Indonesia Jets Fighter | ,

24 Comments »

  1. besawat tempur Su-30skm
    nati datang su-30mk2
    pasti belim su-27 skm
    pesawa yang di milik tni-au cagi
    Sukhoi Su-30mk2 & Su-27SKM Indonsia
    Jet Tempur Tercanggih
    di Asia Tenggara

    Sama F-22 Dan Su-30MKM Su-30MKI Di kelas ya

    saya denga dar Disipen ya tanya su-30MKI
    belum tahu jadi beli 6 buha pesawat peting senjata
    malayasi uda ada senjata kapan

    comment ke -mail saya nati malam saya buka Mr Adiewicaksono

    Comment by Tranto gani | January 13, 2009

  2. saya uda tahu berita sukhoi tni-au lock on sama
    rudal malaysia 10 hawak mesi 6 tik malysia 3 ber batas
    indonesia saya punya ase kae mabes disepen
    pilot ke napa tak melekam pas kedan di tas bisa buat buti ke mabes sukhoi malayasia NO BUTU M52-11 M52-12 M52-13 M52-14 PESAWAT UDAH ADA SENJATA HATI SAMA MALAYSIA
    KUCING ADA 8 F/-18D TUDM KAMY LIHAT GOOGLE
    MATA SPY DI MALAYSIA SAYA KENAL DI PAS CHETING
    HARI 9X TEKFO MALAM DAN SING

    Comment by Tranto gani | February 21, 2009

  3. well thanks for the information, i think we must well prepared to face the threath like that.. but AFAIK, malaysian sukhoi’s is still in conversion phase? CMIIW

    Comment by adiewicaksono | February 21, 2009

  4. I think this kinda incident has to be well explained by our air force officials, because chances are the malfunctions of the Sukhoi’s instruments or there are foreign warplanes which our radars failed to detect. I believe a Sukhoi is equipped with its own internal radar. How can it fail to detect the targetting warplanes if the case is true??

    Comment by Yari NK | February 24, 2009

  5. for Yani, you can read article “Dua sukhoi dilock missile”
    a lot of assumptions explained there.. we dont (not yet) received final statement from AU, about the accident.. but the statement, i think they will blame the RWR malfunction.. but 2 sukhois got problem in the same time??

    Comment by adiewicaksono | February 24, 2009

  6. Sukhoi Su-27SKM
    Pesawat sukhoi datang agustus 2009 atau 2010
    sukhoi datang 3 unit
    malaysia 16 jet hari antov datang
    ada teman di malaysia pilot pegawai su-30mkm pilot jem
    pilot sukhoi malaysia
    bia negara mussuh indonesia sukhoi 18 jet

    Comment by Tranto gani | April 16, 2009

  7. Beli pesawat lama bulan agustus baru datang ke makssar
    3 pesawat sukhoi
    Su-27 SKM TNI AU
    soal saya Fas sukhoi Russia
    Dan TNI-AU

    Comment by Trainto | May 29, 2009

  8. oke saya mau tanya ke bpak su-27 skm kapa datang
    ke indonesia tanya KSAU

    Comment by Tranto gani | June 27, 2009

  9. Bravo sukhoi Indonesia !

    Ganang Andi
    AEROPAPERMODEL (Miniatur sukhoi kertas)
    Kunjungi di situs :http://geocities.com/indonesia_papermodel/miniatur_pesawat.html

    Comment by ganang andi | July 3, 2009

  10. MASIH LAMA SUKHOI Datang
    masi mana belita foto Ada SU-30MKM UDAH SELESAI SEKANG ADA 18 UNIT SU-30MKM SAYA JUAL FOTO KAMU ADA TIDAK
    BPAK adiewicaksono

    Comment by Trianto.gani | September 25, 2009

  11. Tidak adai jawap sama KSAU
    Soal sukhoi TNI-AU
    kapa datang
    Malaysia Su-30mkm
    uda selesia
    Volga Dnepr menbawa su-30mkm
    pesan 18 unit
    apa tni-au tak takut sama sukhoi malaysaia
    TUDM ???

    Comment by Trianto.gani | November 5, 2009

  12. incoming SU-27 TNI-AU SUKHOI
    belum tahu masi tanya sama mabes tni-au

    Comment by Trianto.gani | February 21, 2010

  13. Tambah lagi dong SU nya $ Suradon lagi ya !!!!

    Comment by Doni | April 21, 2010

  14. mmm 3 Sukradon SU-27, 3 Sukradon 30, 3 Sukradon SU-33, 3 Sukradon SU-34, 3 Suradon SU-35, 3 Sukradon SU-37, 2 Sukradon MiG-29, 2 Sukradon MiG-33, 2 Suradon MiG-34, 3 Sukradon MiG-35, 2 Suradon MiG-25, 2 Sukradon SU-39, 2 Sukradon L-159, 2 Sukradon ST, 2 Sukradon Yak-130, 1 Sukradon Pengebom TU-60. Pasti kita bisa ayooooo……kita beli…beli…beli…daripada di KORUPSI lebih baik beli ALUSTISTA.

    Comment by Doni | April 21, 2010

  15. Mengajukan pengadaan 6 kapal induk untuk Rancangan Anggaran Pembelanjaan Negara musim depan.

    Comment by Doby | July 24, 2010

  16. wah..kita jadi rusian minded. tapi beli produknya masih yg ecek2… bagaimana kalo punya su-37 20 unit. ditempatkan di madiun 10 dan 10 lagi di ujung timur seperti papua terus punya su-31 10 unit di tempatkan di kalimantan di pontianak. pasti keder tuh malingsia…

    Comment by argoprameks | September 18, 2010

  17. peswat SU 27 SKM sdh lengkap ko, dan TNI AU , menambah lagi 6 bj, jml total 16bj, dan kabarnya jga rencana pengadaan F16D block ll bakal dihidupkan lagi,,,

    Comment by alan | September 20, 2010

  18. dari 10 f-16 yang tersisa ada rencana mengupgrade jadi blok 50/51/52 (?) mudah2x an terealisasi secepatnya,untuk tambahan 6 sukhoi itu emang udah di sepakati kok dengan rosobonexport russia jadi tinggal tunggu aja kedatangannye cmiiw..trus ada rencana untuk upgrade armada hawk 200 juga loh..jangan lupa juga ya pa menhan SENJATANYA harus lengkap ! ps:TNI AU JAYA selalu ! swa buana pakca…

    Comment by soekarnoismLEFT | October 26, 2010

  19. update news —-> confirmed: the KFX project has been officialy inked akhirnya JADI JUGA RISET/produksi PESAWAT TEMPUR GENERASI III/IV cihuyyy keren abiess…trus ada tawaran hibah 24 ekor F-16 C/D (blok 32)dari uncle sam, indo tinggal ngebayarain biaya upgrade doang…DPR ama pemerintah lagi nego alot gara2x pengalaman diembargo USA..kalo jadi ini kalo loh kita punya 8 F-16 A/B (blok 15 OCU–>also will be upgraded)+ 24 F-16 C/D (blok 32 upgraded)= 32 WORKHORSES ! mudah2xan lancar…mmm apalagi yak ? oh ya udah positif beli 16 unit super tucano, trus udah deal beli T-50 golden eagle ke kroya untuk ngegantiin HAWK mk53, rencana pembelian SAM jarak menengah sebagai PSU (harapan gw seeh SA-6 atau SA-3) dan last but not least pengadaan SU-35BM untuk menggantikan F-5E…

    Comment by soekarnoismLEFT | November 11, 2010

  20. Indonesia harus buat pesawatv tempur sendiri dan perbanyak rudal dalam negeri yang daya jangkaunya jauh….

    Comment by Ank | February 2, 2011

  21. Kita lihat 10 tahun yang akan datang,Indo pasti akan bs bikin Rudal ky kacang goreng…. so kita kgk butuh Pesawat tempur canggih jika ud diproduksi masal minimal Rudal dg jelajah 250km kita ud ongkang ongkang kaki dari rumah tuk hancurin to musuh musuh kita.Tapi kalo masih beli masalahnya bisa laenso sebelom produksi massal Pesawat tempur canggih emang pilihan utama,belajar dr beberapa perang yg kita lihat yg paling ber peran adalai IIR SUPERIORITY.

    Comment by LOVE INDONESIA | September 11, 2011

  22. bakal serang malaysia… hati hati kao rakyat malaysia,,, hahahaha

    Comment by sochehsatriabangsa | April 7, 2012

  23. Kita jangan gampang terpancing provokasi Malaysia san sikap ala OKB-nya yg menyebalkan itu. Hal itu hanya salah satu bukti kalau negeri tetangga kita itu memang sedang bermasalah di dalamnya sendiri. Politisi-politisi busuk M’sia memang sering secara sengaja mencari ketenaran dengan mencari sensasi dalam masalah dengan Indonesia.

    Comment by Negeri serumpun | October 14, 2012

  24. Indonesia Produksi Sendiri dooong!!!!

    Comment by Sugeng Gunadi Haryatmo | October 16, 2012


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Blog Stats

    • 1,207,468 stats
  • free counters
  • "TNI is not the best-equipped armed forces in the region, but they are the most experienced one. There is no other armed force in the region that has more war experience or more real military-operation experience than them"
  • Top Posts

  • Categories

  • RSS PROUDLY WE SERVE STAND AND FIGHT..

    • Ancaman Ranjau Di Choke Points May 28, 2011
      All hands,Bagi negara-negara maju, salah satu ancaman yang diwaspadai pada wilayah choke points adalah ancaman peranjauan. Tidak sulit untuk menemukan kebenaran akan kewaspadaan itu, karena bisa dilacak pada beberapa latihan rutin Angkatan Laut negara-negara maju yang berfokus pada perburuan dan penyapuan ranjau di choke points. Negara-negara itu memang tela […]
      noreply@blogger.com (Damn The Torpedoes!!!)
  • Comments

    m.dzulfahmi on Mengenang Usman & Harun…
    rio all give a rich on Kemana Mig-21 kita??
    vitamin for tinnitus on Kodam di Perbatasan Malaysia…
    jamar1543 (@qomarud1… on Kemana Mig-21 kita??
    .edu on Homegrown Satellites in Space…
  • Follow

    Get every new post delivered to your Inbox.

    %d bloggers like this: